A kézápolásról se feledkezz meg!

A koronavírus európai megjelenése óta arra törekszünk, hogy hasznos tanácsokkal lássunk el benneteket, továbbá tájékoztassunk titeket termékeink használatával kapcsolatban. Akár napi szinten figyelemmel kíséred a vírussal kapcsolatos történéseket, akár nem, egy dolgot le kell szögezni:

a vírus megelőzésében nagyon fontos szerepe van kezeink tisztán tartásának!

Nem titok, hogy a járvány miatt a termékeink iránti kereslet jelentősen megnőtt, és ezzel együtt alkalmazásuk mértéke is. Gondolj csak bele, a vírushelyzetre való tekintettel elővigyázatosságból biztosan te is betartod a kézmosással és kézfertőtlenítéssel kapcsolatos óvintézkedéseket. Kellemetlen velejáróként viszont azzal számolnod kell, hogy a fokozott kézhigiénia miatt a kezeid kiszáradhatnak

Ez azért van, mert a szappanok, illetve az egyéb tisztítószerek lebontják a bőr természetes zsírrétegét a kezeinkről, így irritálják a bőrt. A hűvösebb évszakokban egyébként is hajlamosabb bőrünk a kiszáradásra, arról nem is beszélve, hogy Magyarország nagy részén kemény a víz, ami csak fokozza ezt a hatást. A bőr szárazsága előbb-utóbb nem csak esztétikai problémát okozhat, hanem kisebesedhet és fájdalommal járhat.

Ha Te is azt tapasztalod, hogy száradnak a kezeid, érdemes a napi rutinodba beiktatni néhány extra kézápolási percet is! A legfontosabb teendő ilyenkor a hidratálás!
Néhány tipp, ami segíthet:
  • Tarts az otthonodban, munkahelyeden és táskádban is testápolót/kézkrémet!
  • Válassz hidratáló krémet! A legjobb, ha valamilyen illatanyag-mentesre szavazol, amelyik lipideket és ureát is tartalmaz.
  • Saját készítésű kézpakolással is fokozhatod a hidratáló hatást!
  • Naponta többször krémezd be a kezed, de kézmosás-/fertőtlenítés után várj pár percet, hogy elteljen a behatási idő!
  • Tusfürdőből is válassz inkább olajos változatot, vagy illat- és szappanmentes tisztálkodószert.
  • Ne csak kívülről, belülről is hidratálj! Ne csak akkor igyál, amikor szomjas vagy, hanem kb. óránként 2-3 dl folyadékot (vizet, teát) gyűrj le!

Bizonyos betegségek fennállásakor fokozott figyelmet igényel a száraz bőr ápolása, például ekcéma, pikkelysömör, pajzsmirigy-betegségek, vagy cukorbetegség esetén. Ha bármelyikben érintett vagy, bőrápolási tanácsokért mindenképpen keress fel szakembert!

Forrás: atv.huwebbetegHáziPatika

A termékek alkalmazásakor ügyelj a biztonságra! Használat előtt mindig olvasd el a címkét és a használati útmutatót!